2014. augusztus 7., csütörtök

Azok a fránya alapok

Azt mondja a lány a fiúnak: „Mit csinálunk holnap?”

Mire a fiú a többiekre nézve magyaráz: „Mert a holnapi nap az egyetlen a nyáron, amikor semmi programunk sincs. Úgyhogy ki kell találnunk valamit.”

Összenézek a másik fiúval és egyszerre mondjuk: „Pihenés?!” 
Pedig a másik fiú nem az én férjem. Csak egyre gondoltunk, hogy nem kell mindennap csinálni valamit. Sőt, jó néha nem csinálni semmit.

Látszik a tekintetükből, hogy nem is értik, amit mondunk. Hogy értjük, vagy miért mondjuk, vagy mi van?

Mert nem mindenki gondolja úgy, hogy kell a pihenés. A fiú és A lány tutira nem. De szerencsére egyikük sem. És ez így van jól. Nekik nem kell egy nap szünet, ők így boldogok. Nekünk kell. Nem is csak egy nap. És szerintem ez a legfontosabb. Nem az, hogy ki mit csinál, hanem hogy NEKÜNK ugyanazok számítsanak jónak.

forrás: topfbcovers.com

Mi például nagyon szeretünk tévézni. Hú, ez nagyon nem trendi manapság, tudom. Azt kell mondani, hogy nem nézek tévét, sőt nincs is tv készülékem. Na, mi nem így. Mi nézünk tévét, filmeket, sorozatokat. Sőt van olyan sorozat, amit nem töltünk le, hanem megvárjuk, amíg - mondjuk keddenként - valamelyik csatorna leadja. Na, ez sem trendi, tudom. De nekünk jó így.


És még mielőtt mindenki behányna: nem azt mondom persze, hogy nálunk soha egy hangos szó sincs, és szirupos egyetértésben éljük a mindennapokat. Naná, hogy nem. Naná, hogy vannak viták, egyet-nem-értések, meg minden szokványos dolog. Mindössze annyi, hogy az alapok stimmelnek, és szerintem ez mindennél fontosabb. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése