2012. április 25., szerda

Találékonyság


Több mint egy napja nincs tévénk, pontosabban tévénk van, csak adás nincs benne, ugyanis a szolgáltató átállás miatt odalettek a csatornák. Na jó ez sem igaz így, ugyanis valami furcsa véletlen folytán van film múzeum és sport1, sportm. Rendkívüli választék! 

Aki most arra számít, hogy a következő bekezdésekben ahogy mostanában divatos, azt taglalom, hogy milyen jó az élet tévé nélkül, mert figyelünk egymásra, és olvasunk, és madárcsicsergést hallgatunk, azt ki kell ábrándítanom. Mi nagy tévénézők vagyunk, mindketten nagyon szeretjük, és nem tartjuk feleslegesen eltöltött időnek. Emellett igenis találunk időt az egymásra odafigyelésre, az olvasására, és a madárcsicsergésre is. Valahogy úgy van, hogy mindennek megvan a maga helye az életünkben. Sokat beszélgetünk, nyáron az ébren töltött óráink kb. 90%-át a kertben töltjük, de amikor tévézni akarunk, akkor tévézünk. Felesleges önostorozás nélkül. Úgyhogy ez nem egy zen-szabadidő bejegyzés lesz. 

Amiről azonban elgondolkodtam, az az, hogy milyen találékony az ember, ha rá van szorulva. Az első gondolatom az volt tegnap, amikor feladtam a reményt, hogy estére előkerülnek a hűtlen csatornák, hogy lemaradok az Éden Hotel történéseiről. De aztán egyből eszembe jutott, hogy nincs is semmi baj, mert a neten másnap megtekinthető minden műsor (a hogyvolt-ról már nem is beszélve!). A következő gondolatom a kedd esti sorozataim, azaz a Mentalista és a Grace klinika volt. Na de azokat is meg lehet nézni online – sőt, ott angolul, tehát talán még jobb. Vagyis nincs is semmi baj. A híradó sem érdekes, mert informálódni amúgy is inkább a netről szoktunk. De hogy itt ne érjen véget a sor, és ne csak egy fajta – a programok felőli – megközelítést alkalmazzunk, megnéztük (értsd: Zsolt megnézte), hogy mely csatornák elérhetők online is. Így aztán m1, m2, duna, hírtv, atv még így is nézhető. Nyugodtan megállapíthatjuk tehát, kedves szintén tévékedvelő barátaim, hogy amíg net van, nem vagyunk tévé nélkül sem. 

No és itt jön a fordulat: ma délelőtt az átállás okán – és reméljük, csak emiatt –a netünk is odalett. Szerencsére csak pár órára…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése